Aanvraagproces voor inschrijving BIG-register

 1. Hoe lang duurt het proces van inschrijven? Naar boven

  Vanzelfsprekend hebben wij tijd nodig om alle aanvragen af te handelen. Gemiddeld duurt de afhandeling een tot maximaal twee weken. U kunt zelf bijdragen aan een snelle afhandeling! U moet een getekend aanvraagformulier samen met een gewaarmerkte kopie van uw diploma insturen.

 2. Hoe start ik het aanvraagproces? Naar boven

  Uw aanvraag kunt u digitaal indienen via www.ribiz.nl. Op de persoonlijke pagina logt u in met DigiD. U komt dan op een afgeschermd deel van onze website. Uw persoonlijke gegevens zijn daar al ingevuld. Kies dan voor de knop ‘nieuwe aanvraag’. U moet uw beroep en de datum van uw diploma invullen. Vervolgens loopt u in drie eenvoudige stappen door de aanvraagprocedure.

 3. Ik heb een Nederlands diploma. Hoe kan ik mij inschrijven? Naar boven

  U kunt uw aanvraag indienen vanaf de dag dat u het diploma heeft gekregen. Voor inschrijving moet u een gewaarmerkte kopie van uw diploma insturen. Wij kunnen alleen volledige aanvragen in behandeling nemen. Stuurt u de gevraagde documenten los toe, dan vertraagt dit juist de afhandeling. In de toelichting bij het aanvraagformulier voor inschrijving in het BIG-registerdocument link staan alle voorwaarden op een rij.

 4. Wat zijn de stappen van het aanvraagproces? Naar boven

  In stap een kunt u de persoonlijke gegevens aanvullen. Bijvoorbeeld met een werkadres.

  Stap twee is de betaling. U kunt daar kiezen uit de volgende  mogelijkheden:

  * Via Ideal Heeft u een rekening bij ABN AMRO, Fortis, Postbank, Rabobank of
  SNS bank, dan kunt u direct betalen via Ideal. Dit is de snelste manier.

  * Via een eenmalige machtiging. Kiest u voor betalen via een eenmalige machtiging, dan      kost de afhandeling meer tijd.
   
   * Het inschrijfgeld zelf overmaken. 

  In stap drie kunt u het aanvraagformulier uitprinten. U moet dit formulier ondertekenen en het opsturen naar RIBIZ, samen met een gewaarmerkte kopie van uw diploma. Volledige én correcte aanvragen handelen wij direct af.